"LOKAL HISOBLASH TARMOQLARIDA MA’LUMOT UZATISH TEZLIGIGA TA’SIR QILUVCHI OMILLARNI TAHLIL QILISH" - Maxmudov.I.A; Usmonov Islomjon Mirodil o'g'li (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada lokal hisoblash tarmoqlarida ma’lumot uzatish tezligiga ta’sir qiluvchi asosiy omillar tahlil qilindi. Tarmoq topologiyasi, kabel turi, uskunalar sifati, protokollar samaradorligi, trafik yuklamasi va tarmoqdagi kechikishlar uzatish tezligiga qanday ta’sir ko‘rsatishi o‘rganildi. Shuningdek, real sharoitlarda tarmoq unumdorligini oshirish imkoniyatlari va optimallashtirish usullari ham ko‘rsatib berilgan.