TIJORAT BANKLARIDA KREDIT PORTFELINI SHAKLLANTIRISH VA BOSHQARISH MEXANIZMLARI - Yuldasheva Umida; Negmurodova Mulkiya (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya: ushbu maqolada bank kredit portfeli holati, foiz stavkalari dinamikasi va kreditlash jarayoniga ta’sir etuvchi omillarni statistik ma’lumotlar asosida tahlil qilinadi. Shuningdek, milliy valyutadagi kreditlar bo‘yicha yillik foiz stavkalari, jismoniy va yuridik shaxslarga ajratilayotgan kreditlarning tarkibi hamda muddati bo‘yicha farqlari ko‘rib chiqiladi. Qolaversa, Markaziy bankning pul-kredit siyosati va tijorat banklarida risklarni boshqarish tizimining takomillashuvi bo‘yicha amalga oshirilayotgan chora-tadbirlar o‘rganiladi. Bundan tashqari, kredit portfeli sifatini oshirish, uning barqarorligini ta’minlash va iqtisodiy o‘sish uchun samarali moliyaviy muhit yaratish ko‘rib chiqiladi.