IQTISODIY O‘SISHNI BARQARORLASHTIRISHDA INVESTITSIYA JALB QILISHNING INSTITUTSIONAL, MAKROIQTISODIY VA INNOVATSION TA’SIRLARI - Yuldasheva Umida; Negmurodova Mulkiya (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya: mazkur maqolada iqtisodiy o‘sishni barqarorlashtirish jarayonida investitsiya jalb qilishning institutsional, makroiqtisodiy va innovatsion omillar orqali namoyon bo‘ladigan ta’siri tahlil qilinadi. Iqtisodiy o‘sishning izchil davom etishi, milliy raqobatbardoshlikning kuchayishi va ishlab chiqarish salohiyatining kengayishi investitsiya oqimlarining samaradorligi hamda kapitalning to‘g‘ri boshqarilishiga bevosita bog‘liqligi asoslanadi. Bundan tashqari, maqolada investitsiyalarning nazariy va statistik asoslari keltirib beriladi.