OILA PSIXOLOGIYASI VA OILADAGI HAR BIR SHAXSNING O`Z O`RNI - Abdimuxammadova Azizabegim Abdimuxammad qizi; Turdiyeva Latofat Almardonova (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya: Mazkur maqolada oila psixologiyasining mazmun-mohiyati, oilaviy tizimning psixologik xususiyatlari, oila a’zolarining ijtimoiy-psixologik roli hamda har bir shaxsning oila barqarorligi va psixologik salomatligiga qo‘shadigan hissasi tahlil qilinadi. Tadqiqotda oila ichki munosabatlari, generatsiyalararo uzviy aloqa, rollar taqsimoti, konfliktlar psixologiyasi va ularni bartaraf etish mexanizmlari yoritiladi.