OILAVIY ZOʻRAVONLIKNI KAMAYTIRISHDA XOTIN-QIZLARNING PSIXOLOGIK BARQARORLIGINI MUSTAHKAMLASH YOʻLLARI - Abdimuxammadova Azizabegim Abdimuxammad qizi; Latofat Turdiyeva Almardonova (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada oilaviy zoʻravonlikning mohiyati, uning xotin- qizlar psixik salomatligiga ta’siri hamda zoʻravonlikning oldini olishda psixologik barqarorlikni mustahkamlashning samarali yoʻllari ilmiy asosda yoritilgan. Shuningdek, stressga chidamlilik, emotsional boshqaruv ko‘nikmalari, ijtimoiy qo‘llab-quvvatlash mexanizmlari, psixoprofilaktik treninglar va psixologik xizmatlar samaradorligi tahlil qilinadi. Tadqiqot psixologiya, sotsiologiya hamda ijtimoiy ish fanlarining zamonaviy yondashuvlariga asoslanadi.