YAXLIT PEDAGOGIK JARAYON.DIDAKTIKA-PEDAGOGIK TAʼLIM NAZARIYASI.OʻQITISH JARAYONI YAXLIT TIZIM SIFATIDA - Akramjonova Diyora Azizbek qizi; Kengasheva Ruxshona Sobirjon qizi (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
ANNOTATSIYA:Yaxlit pedagogik jarayon o‘qituvchi va o‘quvchi faoliyatining uzviy bog‘langan tizimidir. Didaktika esa ta’lim jarayonining qonuniyatlari, tamoyillari va metodlarini o‘rganuvchi pedagogika bo‘limi bo‘lib, o‘qitish mazmuni, shakli va usullarini ilmiy asoslaydi. O‘qitish jarayoni yaxlit tizim sifatida maqsad, mazmun, metod, vosita va natijaning o‘zaro bog‘liqligiga tayangan holda ta’lim samaradorligini oshirishga xizmat qiladi.