OBYEKTGA YO‘NALTIRILGAN DASTURLASHDA POLIMORFIZM MISOLLARINI ISHLAB CHIQISH: BIRD, DOG VA CAT SINFLARI ASOSIDA. - Yusupov Mirsaid Abdulaziz o‘g‘li; Ma’murova Mashhuraxon Rahmatjon qizi (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada obyektga yo‘naltirilgan dasturlash (OOP) tamoyillaridan biri - polimorfizm nazariy jihatdan tahlil qilinadi va uni dasturiy modellashtirish bo‘yicha amaliy natija keltiriladi. Maqola polimorfizmning rasmiy ta’rifini, turlarini, dizayn printsiplaridagi o‘rni va afzallik hamda cheklovlarini o‘rganadi. Amaliy qismda Animal ota sinfi va undan meros olgan Bird, Dog, Cat sinflari misolida runtime polimorfizmi metod overriding to‘liq ishlab chiqiladi, UML tasviri matn shaklida, kod namunasi, test va tahlil beriladi.