KERAS PLATFORMASIDA CHUQUR O‘RGANISH ASOSIDA TASVIR KLASSIFIKATSIYASI ALGORITMLARI - Tojimamatov Israil Nurmamatovich; Ma’murova Mashhuraxon Rahmatjon qizi (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqola tasvirlarni chuqur o‘rganish asosida klassifikatsiya qilishning nazariy va amaliy jihatlarini keng qamrovda o‘rganadi. Maqolada shuningdek, data augmentation, transfer learning va learning rate scheduling kabi samaradorlikni oshirish texnikalari tahlil qilinadi. Amaliy qismda MNIST ma’lumotlar to‘plamidagi raqamlarni CNN orqali tasniflash algoritmi ishlab chiqilib, natijalar baholanadi.