XITOY TILIDAN O’ZBEK TILIGA TARJIMA QILISHDAGI XATO VA KAMCHILIKLAR. - ABDULLAYEVA KAMOLA AKMAL QIZI (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya.Ushbu maqolada xitoy tilidan o’zbek tiliga tarjima qilish jarayonida uchraydigan xato va kamchiliklar tahlil qilinadi.Tadqiqot davomida qiyosiy tahlil,xatolarni tasniflash va misollar tahlilidan foydalanildi.Natijalar shuni ko’rsatdiki,tarjimalarda asosan leksik,grammatik hamda uslubiy xatolar uchraydi.Mazkur xatolarning kelib chiqish sabablari,tillardagi o’zaro farqlar va tarjimalarni tahrir qilish amaliyotini kuchaytirish zarurligini ta’kidlaydi.