MAKTABGACHA, UMUMIY O‘RTA VA PROFESSIONAL TA’LIMNING HOLATI, MUAMMOLARI VA RIVOJLANISH YO‘LLARI - Alimova Diyora Alimjon qizi; Mahliyo To‘lanova Murodali qizi (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada O‘zbekiston ta’lim tizimining uch asosiy bo‘g‘ini — maktabgacha ta’lim, umumiy o‘rta ta’lim va professional ta’limning hozirgi holati, asosiy muammolari hamda istiqboldagi rivojlanish yo‘llari ilmiy- pedagogik nuqtayi nazardan tahlil qilinadi. Maktabgacha ta’limda bolalarning erta rivojlanishiga oid omillar, umumiy o‘rta ta’limda sifat, mazmun va metodikadagi kamchiliklar, professional ta’limda esa mehnat bozori ehtiyojlari bilan uyg‘unlik masalalari ko‘rib chiqiladi. Shuningdek, har bir ta’lim bo‘g‘ini bo‘yicha samarali takliflar va innovatsion yondashuvlarga asoslangan rivojlantirish mexanizmlari ishlab chiqilgan.