ALISHER NAVOIYNING «MAHBUB-UL QULUB» ASARIDA ODOB- AXLOQ, OILAVIY HAYOTDAGI TURLI HODISALAR VA VAZIYATLARDAN CHIQISHGA IMKON BERUVCHI YAXSHI FAZILATLAR - Utayev G’ayrat G’aybulayevich; Baxtiyorova Muslima Baxrom qizi (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya. Ushbu maqola Alisher Navoiyning «Mahbub-ul Qulub» asarida odob-axloq va oilaviy hayotdagi turli vaziyatlarda to‘g‘ri qaror qabul qilishni ta’minlovchi yaxshi fazilatlarni chuqur tahlil qiladi. Asarda insoniy munosabatlar, oilaviy mas’uliyat, hurmat, mehr-oqibat, sabr-toqat kabi axloqiy qadriyatlarning ifodalanishi, shuningdek, ularning jamiyat va oilaviy hayotga tatbiqi o‘rganiladi. Tadqiqot shuni ko‘rsatadiki, Navoiyning falsafiy va axloqiy qarashlari nafaqat shaxsiy rivojlanishga, balki oilaviy barqarorlik va ijtimoiy muvozanatni saqlashga xizmat qiladi. Maqolada shuningdek, asardagi tarbiyaviy va ma’naviy elementlarning zamonaviy hayotdagi ahamiyati ham tahlil qilinadi.