GLOBAL EKOLOGIK INQIROZNING FALSAFIY ILDIJLARI VA YECHIM KONSEPSIYALARI - Utayev G’ayrat G’aybulayevich; Sattarova Odina Ilhom qizi (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya. Ushbu maqola global ekologik inqirozning falsafiy ildizlarini, uning ijtimoiy, iqtisodiy va madaniy kontekstlarini chuqur tahlil qiladi. Tadqiqot inson va tabiiy muhit o‘rtasidagi murakkab munosabatlarni, ekologik ongning shakllanishi va barqaror rivojlanish tamoyillarini o‘rganadi. Asarda ekologik muammolarga qarshi falsafiy yondashuvlar, axloqiy va ijtimoiy javobgarlik, shuningdek, innovatsion yechim konsepsiyalari batafsil tahlil qilinadi. Tadqiqot natijalari ekologik ongni rivojlantirish, tabiiy resurslardan oqilona foydalanish va atrof-muhitni muhofaza qilishga yo‘naltirilgan ilmiy asoslarni taqdim etadi. Shu bilan birga, maqola global ekologik inqirozning insoniyat va jamiyat hayotiga ta’sirini ham o‘rganadi va yechim strategiyalarini amaliy jihatdan muhokama qiladi.