“KOMMUNIKATSIYA SERVIS TARMOQLARI YORDAMIDA ICHKI KASALLIKLAR RISKINI BAHOLASH VA PROFILAKTIKA STRATEGIYALARINI OPTIMALLASHTIRISH” - Mahmudov Isroil Abdullayevich; Raxmatxonov Boboxo’ja Shukurulloxon o’g’li; Maqsudov Shoyatbek Abdusalom o’g’li (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya .Ushbu maqolada ichki kasalliklarning rivojlanish xavfini baholash va profilaktika strategiyalarini optimallashtirishda raqamli kommunikatsiya servis tarmoqlarining roli tahlil qilinadi. Zamonaviy telemeditsina platformalari, mobil ilovalar va onlayn monitoring tizimlari bemorlar va shifokorlar o‘rtasida real vaqtli ma’lumot almashuvini ta’minlaydi, bu esa risk omillarini aniqlash va shaxsiy profilaktik choralarni qo‘llash imkonini oshiradi. Integratsiyalashgan kommunikatsiya servislari yordamida ichki kasalliklarni erta aniqlash va individual profilaktika samaradorligini sezilarli darajada yaxshilash mumkinligini ko‘rsatadi.