“ICHKI KASALLIKLARNING SPEKTRAL DIAGNOSTIKASI UCHUN YUQORI TARMOQLI KENGLIKKA EGA OPTIK-KANAL KODLASH PROTOKOLLARINI ISHLAB CHIQISH” - Xalilov Muhammadmuso Muhammadyunusovich; Raxmatxonov Boboxo’ja Shukurulloxon o’g’li (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya:Ushbu maqola ichki kasalliklarning spektral diagnostikasi uchun yuqori tarmoqli kenglikka ega bo‘lgan optik-kanal kodlash protokollarini ishlab chiqish masalasiga bag‘ishlanadi. Tadqiqotda tibbiy tasvirlar, laborator biomarkerlar va spektral ma’lumotlarning real vaqt rejimida uzatilishi uchun optik tolali aloqa tizimlarining o‘tkazuvchanligi, kechikish darajasi va signal-barqarorligi baholandi. Taklif etilgan kodlash protokoli ma’lumotlar siqilishi, xatolarni tuzatish, spektral selektiv modulyatsiya va shifrlash mexanizmlarini integratsiyalab, diagnostik ma’lumotlarning aniqligi va xavfsizligini oshirdi. Optik tarmoqlarni klinik telemeditsina platformalariga moslashtirish ichki kasalliklarni erta aniqlash imkoniyatini sezilarli kengaytirishini ko‘rsatadi.