“ENDOKRIN BIOMARKERLARNI MASOFAVIY MONITORING QILISHDA RADIOALOQA KANALLARINING ISHONCHLILIGI” - Dalibekov Lochinbek Rustambekovich; Raxmatxonov Boboxo’ja Shukurulloxon o’g’li; Maqsudov Shoyatbek Abdusalom o’g’li (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya:Ushbu maqola endokrin biomarkerlarni masofaviy monitoring qilishda radioaloqa tizimlarining ishonchliligi masalasiga bag‘ishlangan. Tadqiqotda glukoza, insulin va tiroid gormonlarini o‘lchaydigan IoT sensorlar orqali olingan ma’lumotlar tahlil qilindi. Radioaloqa kanallaridagi kechikish, paket yo‘qotilishi, shovqin va interferensiya darajalari baholandi. Standart uzatish protokollari real vaqtli monitoringda diagnostik aniqlikni pasaytiradi. Taklif etilgan optimizatsiya strategiyalari tarmoq o‘tkazuvchanligini oshirib, ma’lumotlar uzatilishini tezlashtiradi, paket yo‘qotilishini kamaytiradi va teleendokrinologiyada ishonchli monitoringni ta’minlaydi. Ushbu yondashuv klinik qaror qabul qilishni tezlashtirish va bemor xavfsizligini oshirishga xizmat qiladi.