TEKISLIK VA TO‘G‘RI CHIZIQ SISTEMALARI UCHUN YANGI “PARALLEL PROYEKSIYA TEOREMASI” - Abdumajidova Musharrafxon Dilshodbek qizi; Maxmudova Dilnoza Xaytmirzayevna (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada fazoda berilgan tekislik va to‘g‘ri chiziqlar sistemasi uchun parallel proyeksiya munosabatlari tadqiq etiladi. Normallashtirilgan vektor yondashuvi asosida parallel proyeksiya operatorining invarianti sifatida namoyon bo‘ladigan yangi teorema isbotlanadi. Teorema to‘g‘ri chiziqning tekislikka proyeksiyasi aynan o‘sha chiziqning yo‘nalishini saqlab qolishini ko‘rsatadi va bu natija tekisliklar oilasi uchun umumlashtiriladi. Nazariy natijalar fazoviy modellashtirish, 3D grafikasi va mexanik tizimlar geometriyasida qo‘llanilishi mumkin.