VOYAGA YETMAGAN SHAXSNING PSIXOLOGIK RIVOJLANISH XUSUSIYATLARI - Obloqulova Shohista Xaydar qizi (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya; Ushbu maqola — voyaga yetmagan shaxsning psixologik rivojlanish xususiyatlarini, ularning kognitiv, emotsional-irodaviy va ijtimoiy-shaxsiy sohalardagi dinamikasini, shuningdek, ushbu davrda yuzaga keladigan asosiy psixologik ziddiyatlar va risk omillarini ilmiy-nazariy jihatdan tahlil qilishdan iborat. Bu xususiyatlarni chuqur o’rganish — ta’lim, tarbiya jarayonlarini optimallashtirish va ularni ijtimoiy hayotga to’laqonli tayyorlash uchun muhim metodologik asos bo’lib xizmat qiladi.