YUQORI SINF O‘G‘IL VA QIZ BOLALARIDAGI KASBIY QOBILIYATLARNING NAMOYON BO‘LISHIDAGI JINS TAFOVUTLARINING O‘ZIGA XOSLIGI - Qurbonova Mavluda Axmadali qizi (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
ANNOTATSIYA Mazkur tezisda yuqori sinf o‘quvchilari o‘rtasida kasbiy qobiliyatlarning namoyon bo‘lishiga jinsiy tafovutlar qanday ta’sir ko‘rsatishi o‘rganiladi. Tadqiqot natijalari o‘g‘il va qiz o‘quvchilarning kasbiy yo‘nalish, qiziqish va o‘zini anglash jarayonida psixologik farqlanishlarini ochib beradi.