KASBIY FAOLIYATDA YUZAGA KELADIGAN PSIXOLOGIK MUAMMOLAR - Naxalboyev Mehriddin Ergash o’g’li (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya; Ushbu maqola kasbiy faoliyatda yuzaga keladigan psixologik muammolarning (stress, emotsional so‘nish, rivojlanish inqirozlari) nazariy asoslarini tahlil qiladi. Hans Selye, Christina Maslach, V. Frankl va E. F. Zeer kabi taniqli olimlarning kontseptsiyalari ko‘rib chiqilgan. Maqolada ushbu muammolarni bartaraf etish uchun ish yuki-resurs muvozanatini ta’minlash, kasbiy ma’noni kuchaytirish va inqirozlarga tayyorlikni shakllantirish bo‘yicha amaliy tavsiyalar keltiriladi. Tadqiqot kasb psixologiyasining nazariy bilimlarini amaliyotga tatbiq etishga xizmat qiladi.