QURILISH MAYDONLARIDA GEODEZIK BELGILARNI MUSTAHKAMLASH USULLARI - Qilichev Zaynobiddin Mirzayevich; Mirzayev Jonibek Oltiyevich; Hamdamova Dildora Murodulla qizi (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya: Maqolada qurilish maydonlarida geodezik belgilarni mustahkamlash usullari va ularning aniqlikka ta’siri tahlil qilingan. Geodezik belgilar qurilish jarayonida koordinatalar tizimini barqaror saqlash va deformatsiyalarni kuzatishda muhim ahamiyat kasb etadi. Tadqiqotda turli xil belgilar konstruksiyalari, ularni joylashtirish va muhofaza qilish usullari ko‘rib chiqilgan. Natijada belgilarni mustahkamlashda zamonaviy materiallar va texnologiyalar qo‘llanilishi samaradorlikni oshirishini ko‘rsatadi.