EMOTSIONAL REGULYATSIYA MAKTAB YOSHIDAGI BOLALAR MISOLIDA PSIXOLOGIK TAHLIL - Shukurova Muqaddas Nuritdin qizi (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada maktab yoshidagi bolalarda emotsional regulyatsiya jarayonining xususiyatlari yoritilgan. O‘zbekiston, Rossiya va AQSh psixologlari tomonidan olib borilgan ilmiy tadqiqotlar tahlil qilingan. Shuningdek, 60 nafar o‘quvchi ishtirokidagi kichik tadqiqot natijalari keltirilgan. Olingan natijalar emotsional regulyatsiya darajasi o‘quvchilarning ijtimoiy moslashuvi, xulq-atvori va o‘qish samaradorligi bilan bevosita bog‘liqligini ko‘rsatdi.