BOSHLANG’ICH SINF ONA TILI DARSLARIDA NUTQ TOVUSHLARI VA UNING TURLARI (UNLI VA UNDOSH TOVUSHLAR ASOSIDA) - Jumayev Elmurod; Xoliqova Munavvara O'tkir qizi (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya: Boshlang‘ich sinf ona tili darslarida nutq tovushlari va uning turlari (unli va undosh tovushlar asosida) juda muhim mavzulardan biridir. Chunki bola maktabga ilk qadam qo‘ygan paytdan boshlang‘ich savodxonlikka o‘rganadi va bu bosqichda tovushlarni to‘g‘ri talaffuz qilish, ularni ajrata olish, unli hamda undosh tovushlarni anglay bilish ona tilini puxta o‘zlashtirish uchun poydevor bo‘lib xizmat qiladi. Ona tili darslarini o‘qitishda tovush, harf va ularning o‘zaro farqlari haqida to‘g‘ri tushuncha berish, shuningdek tovushlar turini to‘g‘ri belgilash orqali o‘quvchilarning nutqini to‘g‘ri shakllantirish mumkin.