OMON MUXTORNING “EGILGAN BOSH” ROMANI: RUHIY INQIROZ, IJTIMOIY BOSIM VA MA’NAVIY TIKLANISH FALSAFASI - Isaqova Mohlaroy (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Ushbu maqolada yozuvchi, shoir va dramaturg sifatida faoliyat olib borgan adib - Omon Muxtor haqida va uning 1989- yilda yozgan " Egilgan bosh " romani tahlili bayon qilingan. Shu bilan birga asar qahramonlari va ularning ichki kechinmalari yoritib o’tilgan. Shuningdek, maqolada “Egilgan bosh” romani inson ichki olami, shaxs va jamiyat to‘qnashuvi hamda ma’naviy tiklanish masalalarini badiiy-falsafiy darajada ifodalagan asar ekanligi isbotlanadi.