IKKI ESHIK ORASI” ROMANI ASOSIDA AYOLLAR VA JAMIYATDAGI O‘RNI - Ibrohimova Dilshoda (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Ushbu maqolada O‘tkir Hoshimovning “Ikki eshik orasi” romanidagi ayollar obrazlari tahlil qilinadi. Asarda Robiya, Qora amma va Rano obrazlari orqali ayollarning jamiyatdagi o‘rni, ularning sabr-bardoshi, mehr-shafqati va ma’naviy roli o‘rganiladi. Maqola ayollarning urush va sinov davrlarida jamiyat ruhini saqlashdagi ahamiyatini ochib beradi.