IJTIMOIY TARMOQLAR DAVRIDA AXLOQIY QADRIYATLARNING O‘ZGARISHI - Utayev G’ayrat G’aybulayevich; Nasirdinov Xusanboy Anvarjon o’g’li (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya. Ijtimoiy tarmoqlarining kengayishi va raqamli platformalarning hayotimizga chuqur kirib borishi zamonaviy jamiyatda axloqiy qadriyatlarning o‘zgarishiga sezilarli ta’sir ko‘rsatmoqda. Ushbu maqolada ijtimoiy tarmoqlardagi kommunikatsiya shakllari, onlayn madaniyatning rivojlanishi va axloqiy normativlarning transformatsiyasi batafsil tahlil qilinadi. Tadqiqot shuni ko‘rsatadiki, raqamli muhitda axloqiy qadriyatlar nafaqat shaxsiy xulq-atvor, balki jamiyatning ijtimoiy, madaniy va siyosiy jarayonlariga ham bevosita ta’sir qilmoqda. Shu bilan birga, onlayn muhitda anonimlik, tezkor axborot almashinuvi va globalizatsiya jarayonlari axloqiy qarorlar qabul qilishni murakkablashtiradi va yangi etika normalarini shakllantiradi. Maqola ijtimoiy tarmoqlarning axloqiy qadriyatlar va shaxsiy mas’uliyat o‘rtasidagi muvozanatga qanday ta’sir qilayotganini ilmiy nuqtai nazardan yoritadi.