O‘ZBEKISTONDA AMALGA OSHIRILAYOTGAN IQTISODIY ISLOHATLAR - Olimova Begoyim; Xudoyberdiyeva Marjona (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya. Ushbu maqolada Oʻzbekistonda amalga oshirilayotgan iqtisodiy islohotlarning mazmuni, maqsadi, ustuvor yo‘nalishlari hamda ularning mamlakatning ijtimoiy-iqtisodiy rivojlanishiga ta’siri tahlil qilingan. Mustaqillik yillarida boshlangan bozor iqtisodiyotiga o‘tish jarayoni izchil davom ettirilib, so‘nggi yillarda yangi bosqichga ko‘tarildi. Xususan, iqtisodiyotni liberallashtirish, tadbirkorlikni qo‘llab- quvvatlash, investitsiya muhitini yaxshilash, davlat ulushini qisqartirish, yer-soliq siyosatini takomillashtirish, raqamli iqtisodiyotni rivojlantirish, bank-moliya tizimini isloh qilish kabi yo‘nalishlar alohida e’tibor markazida turibdi. Ushbu maqola O‘zbekiston iqtisodiyoti bo‘yicha ilmiy izlanishlar, amaliy siyosat va strategik rejalashtirish jarayonlari uchun qo‘llanma bo‘la oladi.