TABIIY TOLALARNI YETISHTIRISH SAQLASH VA DASTLABKI ISHLOV BERISHNING DOLZARB MUAMMOLARI VA INNAVATSION YECHIMLARI - Yashiboyeva Madina; Shumkarova Shamsiya; Qarshiyeva Baxtigul (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqola tabiiy tolalarni yetishtirish, saqlash va dastlabki ishlov berish jarayonlarida yuzaga kelayotgan dolzarb muammolarni tizimli tarzda tahlil qiladi hamda ushbu jarayonlarda innovatsion texnologiyalar va yechimlarni ko‘rib chiqadi. Maqolada saqlashdagi asosiy muammolar, jumladan namlik, chirish va mikrobiologik zararlar, shuningdek infratuzilma va logistika bilan bog‘liq cheklovlar tahlil qilingan. Dastlabki ishlov berish bosqichlari, jumladan retting, ginning va boshqa mexanik yoki kimyoviy usullar natijasida tolalarning sifatiga ta’sir ko‘rsatadigan omillar ham ko‘rib chiqilgan.