PYTORCH FREYMVORKI: O’RNATISH VA ASOSIY FUNKSIYALAR - Tojimamatov Isroil Nurmamatovich; Muhammadshokirova Dinora Ma'rufjon qizi (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya Ushbu maqolada PyTorch freymvorkining texnik va nazariy asoslari, uning arxitekturasi, o‘rnatish jarayoni, muhitni sozlash bosqichlari hamda tensorlar, autograd tizimi, neyron tarmoqlar moduli, optimizatorlar va ma’lumotlar bilan ishlash mexanizmlari chuqur tahlil qilinadi. PyTorchning GPU bilan integratsiyasi, hisoblash grafigi, modullilik konsepsiyasi, yuqori samaradorlikdagi parallel hisoblash imkoniyatlari, amaliy misollar, kod fragmentlari, ilmiy tadqiqotlarda qo‘llanilishi, kompyuter ko‘rish, tabiiy tilni qayta ishlash, vaqt qatorlari tahlili va generativ modellar yaratishdagi afzalliklari har tomonlama yoritiladi. Maqola chuqur o‘rganish sohasiga oid ilmiy-texnik yondashuvlar va PyTorch freymvorkining zamonaviy sun’iy intellekt ekotizimidagi o‘rnini ko‘rsatishga qaratilgan.