YETUKLIK DAVRI - Tursunaliyeva Mohinur Zoirjon qizi (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada inson ontogenezi jarayonida yetuklik davrining psixologik, jismoniy va ijtimoiy rivojlanishdagi o‘rni va ahamiyati batafsil tahlil qilinadi. Yetuklik davri inson hayotining eng faol, mas’uliyatli va murakkab bosqichi bo‘lib, uning 20 dan 60 yoshgacha bo‘lgan yillari mehnat samaradorligi, kasbiy ko‘nikmalar va ijtimoiy faollik bilan ajralib turadi. Maqolada ushbu davrning ruhiy barqarorlik, ijtimoiy moslashuv va jismoniy imkoniyatlar nuqtai nazaridan xususiyatlari, shuningdek, psixologik inqirozlar va ijtimoiy bosimlarning ta’siri ko‘rib chiqiladi. Yetuklik davrini ilmiy asosda chuqur o‘rganishning shaxs va jamiyat taraqqiyotidagi ahamiyati ta’kidlanadi.