PYTHONDA FAYLLAR BILAN ISHLASH: FILEMANAGER SINFI (O’QISH,YOZISH, LOG) - Tursunaliyeva Mohinur Zoirjon qizi; Yusupov Mirsaid (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada Python dasturlash tilida fayllar bilan ishlash jarayonini soddalashtirish uchun FileManager sinfi yaratildi. Sinf fayllarni o‘qish, yozish va yuzaga keladigan xatolarni loglash imkonini beradi. Log yozish dastur ish faoliyatini nazorat qilish va muammolarni aniqlashni osonlashtiradi. FileManager kodni qayta foydalanishni va dastur xavfsizligini oshirishni ta’minlaydi. Bu sinf katta loyihalarda fayllarni boshqarishni samarali qiladi.