BOBORAHIM MASHRABNING IJODIY MEROSI - Xatamaliyeva Moxigulxon Ravshanbek qizi (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya. Ushbu maqolada Boborahim Mashrabning hayotiga oid ma’lumotlar tahlil qilinadi. XVII asr o‘zbek mumtoz adabiyotining zabardast ijodkori Mashrab qalandarlik tariqatining ham yirik vakillaridan biridir. Boborahim Mashrab – aziz avliyo sifatida xalqimiz tomonidan e’zozlanadigan buyuk tarixiy shaxs. Maqolada Mashrabning adabiy merosi, uning lirik she’rlari hamda bu she’rlarning mavzulari haqida batafsil ma’lumotlar taqdim etiladi. Shuningdek, maqola Mashrab haqida ma’lumot beruvchi manbalarni ko‘rib chiqadi.