O‘ZBEK ADABIYOTI TANQIDIDA REALIZMNING RIVOJLANISHI VA UNING ZAMONAVIY ADABIYOTDAGI O‘RNI - Kdirboyeva Sevinch Davlatbay qizi (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada o‘zbek adabiyoti tanqidida realizm janrining rivojlanishi, uning tarixiy shakllanishi va zamonaviy adabiyotdagi o‘rni tahlil qilinadi. Maqolada realizmning asosiy xususiyatlari, XIX asr oxiri va XX asr boshidagi o‘zbek adabiyotidagi namunalari hamda zamonaviy yozuvchilardagi davomiyligi ko‘rsatib o‘tilgan. Shuningdek, maqolada realizmning shaxs va jamiyat ziddiyatlarini yoritishdagi ahamiyati hamda o‘quvchi bilan hissiy bog‘lanish imkoniyatlari muhokama qilinadi.