"SABO VA SAMANDAR" ASARIDAGI OBRAZLAR TAVSIFI. - Ismoilova Muhayyo (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Kirish Adabiyotda obrazlar tizimi asarning badiiy qiymatini belgilovchi eng muhim unsurlardan biridir. Obrazlar orqali muallif o‘z g‘oyasi, ma’naviy-axloqiy qarashlari va hayotga munosabatini ochib beradi. “Sabo va Samandar” asari ham o‘ziga xos psixologik tasvirlar, murakkab ruhiy kechinmalar va taqdir sinovlariga duch kelgan qahramonlar hayoti orqali ajralib turadi. Asarda har bir obraz o‘z xarakteri, fe’l-atvori, ruhiy olami va ma’naviy qiyofasi bilan muhim badiiy funksiyani bajaradi.