TARIX VA ONA TIMSOLI: PIRIMQUL QODIROVNING “ONA LOCHIN VIDOSI” ROMANIGA ADABIY-TANQIDIY YONDASHUV - Mamajonova Mohiraxon (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya (abstract): Pirimqul Qodirovning “Ona lochin vidosi” romani tarixiy mavzuni ona timsoli markazida qayta talqin etadi. Ushbu maqolada asarning tarixiy va madaniy konteksti, syujet va kompozitsiya xususiyatlari, muhim qahramonlar — xususan Gavharshodbegim (ona) va uning atrofidagi siyosiy munosabatlar, muallifning badiiy vositalari va romanning zamonaviy o‘quvchi uchun ma’nosi tahlil qilinadi.