AUTISTIK SPEKTR BUZILISHLARIGA EGA BOLALAR UCHUN INKLYUZIV TA’LIM STRATEGIYALARI VA ULARNI AMALGA OSHIRISH SHART-SHAROITLARI - Azimova Dilnoza Sherzodovna (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Maqolada autistik spektr buzilishlariga (ASB) ega bolalarni umumiy ta’lim tizimiga integratsiya qilishning pedagogik, psixologik va tashkiliy asoslari tahlil qilinadi. ASB bo‘lgan o‘quvchilarning sensor, kommunikativ va ijtimoiy ehtiyojlaridan kelib chiqqan holda ta’lim jarayonini moslashtirish strategiyalari, pedagoglar va ota-onalar o‘rtasidagi hamkorlik modeli hamda inklyuziv muhitni shakllantirish shart-sharoitlari ilmiy-nazariy nuqtayi nazardan asoslab beriladi.