AVIATSIYA TERMINLARINING XUSUSIYATLARI - Xusanova Xusnora Baxtiyor qizi (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya.Ushbu maqolada zamonaviy aviatsiya texnologiyalarining tez sur’atlarda taraqqiy etishi yangi terminlar, atamalar va qisqartmalarning doimiy ravishda paydo bo‘lib kelishi haqida o’rganiladi. Bu terminlarni to‘g‘ri tushunish va bir xil tarzda qo‘llash aviatsiya xavfsizligini, shuningdek, texnik hujjatlarni tayyorlashda muhim ahamiyatga ega.