YUZ PARVARISHI VOSITALARINING KO‘RSATMALARI TARJIMASI - Nurmatova Gulsanamxon (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya: Mazkur maqolada yuz parvarishi vositalari ko‘rsatmalarini tarjima qilish jarayonida uchraydigan leksik muammolar tahlil qilinadi. Tadqiqotda kosmetik mahsulotlarga oid terminlar, marketing uslubidagi so‘zlar hamda madaniy jihatdan farqlanuvchi iboralar tarjimasining xususiyatlari ko‘rib chiqiladi. Shuningdek, maqolada tarjimonlar uchun muhim bo‘lgan leksik ekvivalent tanlash, semantik aniqlikni saqlash va madaniy neytrallikka e’tibor qaratish zarurligi asoslab beriladi.