FYODOR DOSTOYEVSKIYNING “TELBA” ASARIDA KNYAZ MISHKIN OBRAZI TAHLILI - Nabijonova Madinabonu Sardorbek qizi (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya. Ushbu tezisda rus adibi Fyodor Mihaylovich Dostoyevskiyning ‘‘Telba” romanida bosh qahramon Knyaz Lev Nikolayevich Mishkin obrazining badiiy talqini va psixologik xarakteri tahlil qilingan. Shuningdek, asarda Knyazning “Ezgulik timsoli” sifatidagi mavqei va uning jamiyatdagi o‘rni, insonlar bilan munosabati yoritib beriladi.