REKLAMA VA ISTE’MOLCHILARGA TA’SIR - Maxmudova Mohinur Doniyor qizi; Jamolliddin Khudoberdiyev (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya Ushbu maqolada reklamaning zamonaviy jamiyatda iste’molchilarga ta’siri, uning psixologik, ijtimoiy va iqtisodiy jihatlari tahlil qilinadi. Reklama vositalari, ularning turli formatlari va auditoriyaga etkazish strategiyalari ko‘rib chiqiladi. Reklamaning iste’molchilar qarorlariga, xulq-atvoriga va xarid qilish odatlariga ta’siri misollar orqali yoritiladi. Reklama samaradorligini oshirish, iste’molchilarni ongli ravishda jalb etish hamda marketing strategiyalarini takomillashtirish bo‘yicha amaliy tavsiyalar beradi.