ZAMONAVIY MEDIA MUHITDA AXBOROT MANIPULYATSIYASIDAN HIMOYALANISH HAMDA JAHON MEDIA VA AXBOROT MAKONIDA RAQOBAT MUHITI - Adxamova Marjona (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya Ushbu maqola zamonaviy media muhitida axborot manipulyatsiyasining shakllari va vositalarini o‘rganishga, jahon media va axborot makonida samarali raqobat muhitini yaratish va unga moslashish strategiyalarini tahlil qilishga bag‘ishlangan. Tadqiqot doirasida axborot manipulyatsiyasining jamiyat, siyosat va iqtisodiyotga ta’siri, undan himoyalanishning amaliy choralarini ko‘rib chiqilgan. Global media maydonidagi raqobat sharoitlari, axborot texnologiyalari va kommunikatsiya vositalarining rolini yoritadi, hamda o‘quvchilarga axborotni tanqidiy baholash va manipulyatsiyadan saqlanish bo‘yicha tavsiyalar beradi.