MEDIАSAVODXONLIK VA UNING SOHADA TUTGAN O’RNI - Safaraliyeva Saodatxon Oybekjon qizi (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya.Ushbu maqolada mediasavodxonlik tushunchasi, uning mazmun- mohiyati va zamonaviy jamiyatdagi o‘rni yoritib berilgan. Maqolada axborot texnologiyalarining jadal rivojlanishi sharoitida har bir insonning media manbalarni to‘g‘ri tahlil qilish, tanqidiy fikrlash hamda ishonchli ma’lumotni soxta axborotdan farqlay bilish ko‘nikmalarini shakllantirish zarurligi ta’kidlanadi. Shuningdek, mediasavodxonlikning yoshlar tarbiyasi, ta’lim jarayoni va fuqarolik madaniyatini yuksaltirishdagi ahamiyati tahlil qilinadi. Tadqiqot natijalari shuni ko‘rsatadiki, mediasavodli shaxs jamiyatda faol, mas’uliyatli va ongli qarorlar qabul qila oladigan fuqaro sifatida shakllanadi.