FOYDALANUVCHIDAN MA’LUMOT OLISH VA UNI QAYTA ISHLASH DASTURI YOZISH - Mirsaid Yusupov Abdulaziz o’g’li; Abduraxmonova Nozanin Robiljon qizi (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya: Mazkur ilmiy ish zamonaviy dasturiy ta’minot tizimlarining fundamental komponentlaridan biri bo‘lgan foydalanuvchi ma’lumotlarini olish, verifikatsiya qilish va samarali qayta ishlash jarayonlarini kompleks tahlil qilishga qaratilgan. Maqolada ma’lumotlarni kirish interfeyslari orqali to‘plashning me’moriy yechimlari, xususan, sinxron va asinxron yondashuvlarning o‘ziga xos jihatlari batafsil ko‘rib chiqiladi. Shuningdek, ma’lumotlarning to‘g‘riligi va xavfsizligini ta’minlash uchun verifikatsiya va sanitariya (ma’lumotlarni tozalash) mexanizmlarining ilmiy asoslari tahlil qilinadi. Qayta ishlash bosqichida qo‘llaniladigan modulli yondashuv, xususan, mikroservislar kabi ilg‘or arxitekturalarning foydalanuvchi ma’lumotlari oqimini boshqarishdagi ahamiyati chuqur o‘rganiladi. Ushbu tadqiqot dasturiy ta’minot muhandislari, o‘qituvchilar va magistrantlar uchun ma’lumotlarni boshqarish tizimlarini loyihalashda tizimli bilim manbai bo‘lib xizmat qiladi.