POSHSHOXO’JA HIKOYATLARI TAHLILI. “ GULZOR ” ASARI TALQINIDA. - Musajonova Yulduz Esojon qizi (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Anotatsiya: Bu maqolada Poshshoxo‘janing “ Gulzor ” asari badiiy tahlil qilinadi. Undagi hikoyatlar mazmuni, undagi ramziyliklar, uning badiiy-estetik funksiyasi ochib beriladi. Asarda jamiyat hayoti, insoniy munosabatlar, axloqiy-ruhiy kechinmalar tasviri hamda obrazlar sistemasining o‘ziga xosligi yoritiladi. Asarning ma’naviy-ma’rifiy g‘oyalari, tarbiyaviy ahamiyati va o‘quvchi ongiga ta’siri tahlil qilinadi.