“QISASI RABG‘UZIY’’ VA MUQADDAS KITOBLARDA YUSUFNING PAYG‘AMBAR BO‘LISHIGACHA BO‘LGAN BOLALIK DAVRDAGI TALQINLAR - Tursunova Moxigul Xikmatillo qizi (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada ’’Qisasi Rabg‘uziy’’ va muqaddas kitoblardagi Yusuf obrazi tahlil qilinadi. Bu bilan birgalikda mazkur asarning shakllanishi , syujet talqinlari va obrazlar tizimi ilmiy tahlil qilinadi. Rabg‘uziy ijodida Yusuf obrazining donishmand , go‘zal va sabr timsoli sifatida tasvirlangani tahlil qilinadi. Muqaddas kitoblar – Qur’oni karim, Tavrot, Injilda Yusuf qissalaridagi adabiy qayta ishlanmalar bilan taqqoslanib, obrazlar evolutsiyasining badiiy , ma’naviy va estetik xususiyatlari yoritiladi.