VIRTUAL REALLIK (VR/AR) TEXNOLOGIYALARINING ELEKTRON TIJORATDAGI QO‘LLANISHI - Yuldashev Shadiyor Shuxrat o‘g‘li; Yuldashova Rayxon Axmedbek qizi (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya:Ushbu maqolada virtual reallik (VR) va kengaytirilgan reallik (AR) texnologiyalarining elektron tijorat sohasidagi qo’llanilishi va rivojlanish istiqbollari tahlil qilingan. Zamonaviy raqamli iqtisodiyotda ushbu texnologiyalar onlayn savdo tajribasini tubdan o’zgartirmoqda va iste’molchilar bilan sotuvchilar o’rtasidagi munosabatlarni yangi bosqichga ko’tarmoqda. Maqolada VR/AR texnologiyalarining asosiy afzalliklari, qo’llanish sohalari, global amaliyot tajribalari hamda O’zbekiston Respublikasida ushbu innovatsiyalarni joriy etishning dolzarb masalalari ko’rib chiqilgan. Tadqiqot natijalariga ko’ra, kengaytirilgan reallik texnologiyalari mahsulotlarni qaytarish darajasini 25 foizgacha kamaytirishi va xaridorlar qoniqish darajasini sezilarli darajada oshirishi mumkin.