O’ZBEKCHA LAG’CHALAR INGLIZ TILI TALQINIDA - Rahmatullayeva Marjona (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada o‘zbek tilida qo‘llaniladigan lag‘chalar (ya’ni kichraytirish, erkalash, mehr ko‘rsatish ma’nolari bilan shakllangan suffikslar) ingliz tilidagi ekvivalentlar bilan qiyosiy tahlil qilinadi. Lag‘chalar grammatik va stilistik vazifasi, ularning milliy-madaniy pragmatikasi hamda ingliz tilidagi ifoda vositalari orqali tarjima jarayonida yuzaga keladigan muammolar yoritiladi. Tadqiqot natijalariga ko‘ra, o‘zbek lag‘chalari ko‘pincha morfologik shakl bilan ifodalanadigan bo‘lsa, ingliz tilida ularning asosiy ifodasi leksik vositalar yoki kontekstual izoh orqali berilishi aniqlangan.