JUDO - Yo’ldashev Gulomjon; O’rmonov Ulug’bek (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Ushbu maqolada judo sport turining paydo bo‘lishi, tarixiy ildizlari, texnik va taktik jihatlari, falsafiy asoslari, musobaqa qoidalari, dunyo miqyosidagi taraqqiyoti hamda O‘zbekiston judo maktabining yutuqlari haqida keng qamrovli ma’lumot berilgan. Maqolada judo nafaqat sport turi, balki insonning axloqiy, aqliy va jismoniy kamolotiga ta’sir etuvchi tarbiyaviy tizim sifatida yoritilgan.