BOKS – TARIXI, TEXNIKASI, PSIXOLOGIYASI VA ZAMONAVIY RIVOJLANISHI - Tursunaliyev SHohruxmirzo; O’rmonov Ulug’bek (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Anotatsiya Mazkur maqolada boksning kelib chiqishi, tarixida yuz bergan asosiy bosqichlar, texnika va taktika elementlari, sportchining jismoniy va ruhiy tayyorgarligi, zamonaviy boks qoidalari, professional va amatyor boksning farqlari, sportning yoshlar kamolotiga ta’siri hamda O‘zbekiston boksi yutuqlari haqida batafsil va ilmiy izoh berilgan. Shuningdek, boksning sog‘liq va tarbiyaviy jihatdan foydali tomonlari ham keng yoritilgan.