BOKS SPORTI RIVOJLANISHI VA UNING JAMİYATDAGİ AHAMIYATI - Qayumov Muhammadaziz; O’rmonov Ulug’bek (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya Mazkur maqolada boks sportining O‘zbekistonda shakllanishi va rivojlanish bosqichlari, uning jamiyatdagi roli, sog‘lom turmush tarzini shakllantirishdagi o‘rni, yoshlar tarbiyasidagi ta’siri hamda xalqaro miqyosdagi yutuqlari keng yoritilgan. Shuningdek, boksda zamonaviy texnologiyalarni qo‘llash, mashg‘ulot metodikalari, sport psixologiyasi va tibbiy tayyorgarlik tizimining ahamiyati ilmiy nuqtai nazardan tahlil qilingan.