IMKONIYATI CHEKLANGAN BOLALAR NUTQINI IZO-TERAPIYA VOSITASIDA RIVOJLANTIRISH SHART-SHAROITLARI - Musayeva Nargiza Sayfullayevna; Zokirjonova Saodat Anvar qizi (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
ANNOTATSIYA. Ushbu maqolada imkoniyati cheklangan bolalar nutqini rivojlantirishda izo-terapiyaning samaradorligi, uning psixologik va pedagogik afzalliklari tahlil qilinadi. Izo-terapiya bolalarda emotsional bo‘shashish, tasavvur va motorika rivojiga yordam berib, nutq jarayonining faollashuviga ijobiy ta’sir ko‘rsatadi. Chizish, bo‘yash, obraz yaratish kabi faoliyatlar artikulyatsion moslashuvni mustahkamlaydi va bolaning o‘z fikrini ifodalashga bo‘lgan qiziqishini oshiradi. Maqolada izo-terapiya samarali qo‘llanishi uchun zarur shart-sharoitlar ham yoritilgan.